Tensiuni între Franţa şi Marea Britanie pe tema Brexit: Boris Johnson îl compară pe Francois Hollande cu un gardian de lagăr nazist

Francois Hollande, preşedintele Franţei, ar putea vrea să administreze Marii Britanii "bătăi" în stilul unui "gardian de lagăr" din al II-lea Război Mondial, a acuzat ministrul britanic de Externe, Boris Johnson, după ce oficiali francezi au transmis Londrei să nu se aştepte la o relaţie bună cu UE după Brexit.

2074 afișări
Imaginea articolului Tensiuni între Franţa şi Marea Britanie pe tema Brexit: Boris Johnson îl compară pe Francois Hollande cu un gardian de lagăr nazist

Tensiuni Paris/ Londra pe tema Brexit: Boris Johnson îl compară pe Francois Hollande cu un gardian de lagăr nazist (Imagine: Hepta)

După discurul rostit marţi de Theresa May, consilieri prezidenţiali francezi au transmis că Marea Britanie nu trebuie să se aştepte la o relaţie mai bună cu Uniunea Europeană după ieşirea din Blocul comunitar.

Rugat de jurnalişti, în cursul unei vizite în India, să comenteze avertismentul, Boris Johnson, un politician considerat populist, a afirmat: "Dacă domnul Hollande vrea să administreze bătăi punitive oricărei persoane care încearcă să scape din UE, în maniera unui gardian din filme despre al II-lea Război Mondial, nu cred că acesta este un drum înainte; şi nu este în interesul prietenilor şi partenerilor noştri".

"Mie mi se pare absolut incredibil că, în secolul 21, state membre UE analizează cu seriozitate posibilitatea reintroducerii unor tarife sau orice altă măsură punitivă Marii Britanii", a adăugat Johnson, citat de cotidianul The Independent.

Guvernul britanic a fost nevoit să ofere clarificări după declaraţiile ministrului de Externe. "Boris Johnson voia să arate ceva. Dar nu sugera în niciun caz că cineva ar fi nazist", a comentat Downing Street.

Însă liderul Partidului Liberal-Democrat britanic, Tim Farron, a catalogat afirmaţiile drept "extreme", apreciind că Boris Johnson "nu pare să aibă vreo idee despre ce vorbeşte".

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici