Tensiuni între Pakistan şi Iran după un atac cu rachete în apropierea graniţei dintre cele două ţări

Pakistanul şi-a rechemat miercuri ambasadorul de la Teheran, după ce Iranul i-a încălcat spaţiul aerian, a anunţat ministerul pakistanez de Externe, pe fondul unor tensiuni fără precedent între cele două ţări, relatează Reuters.

1204 afișări
Imaginea articolului Tensiuni între Pakistan şi Iran după un atac cu rachete în apropierea graniţei dintre cele două ţări

Sursa foto: pexels.com

Autorităţile de la Teheran au susţinut că rachete iraniene au vizat două baze ale grupării militante Jaish al Adl.

Purtătoarea de cuvânt a Ministerului de Externe din Pakistan a declarat că a fost vorba despre o încălcare neprovocată şi flagrantă a suveranităţii Pakistanului. "Pakistanul îşi rezervă dreptul de a răspunde la acest act ilegal", a declarat ea.

Oficialii din provincia Balochistan din sud-vestul Pakistanului, care se învecinează cu Iranul, au declarat că patru rachete au lovit districtul Panjgur, în apropiere de graniţa iraniană.

Loviturile din Pakistan au avut loc la o zi după atacuri similare efectuate de Teheran în Irak şi Siria. Jaish al Adl a organizat anterior atacuri împotriva forţelor de securitate iraniene în zona de frontieră cu Pakistanul

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici