Tensiuni între Rusia şi Azerbaidjan în regiunea Nagorno-Karabah. Armata azeră contrazice Moscova

Azerbaidjanul a negat duminică retragerea forţelor sale dintr-o zonă supravegheată de forţele de menţinere a păcii ruseşti în regiunea Nagorno-Karabah, contrazicând o declaraţie a Moscovei care a acuzat Baku că a încălcat un acord de pace prin intrarea în zonă.

6307 afișări
Imaginea articolului Tensiuni între Rusia şi Azerbaidjan în regiunea Nagorno-Karabah. Armata azeră contrazice Moscova

"Nu a existat nicio schimbare în poziţiile armatei azere în satul Farrukh, care face parte din teritoriile suverane ale ţării noastre", a declarat ministerul azer al apărării.

Moscova a acuzat sâmbătă Azerbaidjanul că a încălcat un acord de pace din 2020 intrând în zonă şi lovind cu drone poziţiile armatei din Nagorno-Karabah, deşi Azerbaidjanul a respins versiunea Rusiei, scrie Reuters.

Duminică, Ministerul rus al Apărării a declarat că, în urma negocierilor, Azerbaidjanul şi-a retras forţele din zonă.

"Informaţiile despre retragerea unităţilor armatei azere de pe aceste poziţii nu reflectă adevărul. Armata noastră controlează pe deplin situaţia operaţională", a precizat Ministerul Apărării din Azerbaidjan într-o declaraţie.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici