Tensiuni politice în Germania după ce un lider ecologist a cerut majorarea preţurilor la carburanţi

  • Tensiuni politice în Germania după ce un lider ecologist a cerut majorarea preţurilor la carburanţi pentru a descuraja utilizarea maşinilor.
  • Annalena Baerbock, candidatul Alianţei '90/ Verzi la funcţia de cancelar, vrea încurajarea achiziţiei de maşini electrice.
  • Lider CSU: "Protejarea climei este pentru Annalena Baerbock în primul rând o luptă împotriva şoferilor"
412 afișări
Imaginea articolului Tensiuni politice în Germania după ce un lider ecologist a cerut majorarea preţurilor la carburanţi

FOTO: Profimedia

Annalena Baerbock, candidatul formaţiunii Alianţa '90/ Verzi la funcţia de cancelar al Germaniei, şi-a atras critici dure după ce a propus majorarea tarifelor la carburanţi pentru descurajarea utilizării vehiculelor şi pentru protejarea mediului, fiind acuzată de poziţii contra şoferilor.

Annalena Baerbock a propus de curând majorarea accizei la carburant cu 16 eurocenţi, în cadrul eforturilor de a descuraja utilizarea vehiculelor cu motoare de combustie şi încurajarea achiziţiei de maşini electrice, o temă care generează controverse în Germania. Pe fondul polemicilor, Alianţa '90 / Verzi înregistrează scăderi semnificative în sondajele de opinie.

"Protejarea climei este pentru Annalena Baerbock în primul rând o luptă împotriva şoferilor. Protejarea climei trebuie să fie în favoarea oamenilor, nu împotriva lor", a reacţionat, conform publicaţiei Augsburger Allgemeine, Markus Blume, secretarul general al formaţiunii Uniunea Creştin-Socială (CSU), filiala bavareză a Uniunii Creştin-Democrate (CDU), principalul partid aflat la guvernare în Germania.

Şi Partidul Social-Democrat (SPD), partenerul de guvernare al CDU-CSU, a denunţat propunerile formulate de Annalena Baerbock, care au fost susţinute şi de Andreas Jung, din cadrul Uniunii Creştin-Democrate.

"Oricine vrea să majoreze preţurile la carburanţi precum Annalena Baerbock sau Andreas Jung de la CDU îi terorizează pe cei care sunt dependenţi de maşini şi care vor să aibă bugete stricte. Astfel de propuneri ar putea avea ca efect îndepărtarea cetăţenilor de angajamentele pentru protejarea climei, ceea ce ar fi un deserviciu pentru mediu", a acuzat Saskia Esken, copreşedinte al Partidului Social-Democrat (SPD).

Împotriva majorării tarifelor la carburanţi s-au pronunţat şi ministrul german al Finanţelor, Olaf Scholz, precum şi ministrul Transporturilor, Andreas Scheuer.

Polemicile generate de măsurile propuse de Annalena Baerbock au condus în ultimele săptămâni la scăderea cotei Alianţei '90 / Verzi în sondajele de opinie. Astfel, formaţiunea Alianţa '90 / Verzi a scăzut la nivelul de 22%, fiind mult în urma Uniunii Creştin-Democrate / Uniunii Creştin-Sociale (CDU/CSU), creditată cu 29%. Pe locul al treilea se situează Partidul Social-Democrat (SPD), cu 16%, urmat de Partidul Liber-Democrat (FDP), cu 12%, şi de Alternativă pentru Germania (AfD), cu 10%.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici