Tensiuni ridicate în Ierusalim înainte de Marşul Steagului. Forţele de ordine au fost mobilizate

  • Israelienii organizează anual Marşul Drapelului cu ocazia zilei Ierusalimului
  • Decretată zi naţională în calendarul israelian, evenimentul marchează reunificarea Ierusalimului după Războiul de şase zile din 1967
  • Parada organizată este controversată, ciocnirile violente dintre musulmani şi evrei fiind frecvente în timpul procesiunii
  • Forţele de ordine au fost mobilizate să asigure siguranţa participanţilor
781 afișări
Imaginea articolului Tensiuni ridicate în Ierusalim înainte de Marşul Steagului. Forţele de ordine au fost mobilizate

Tensiuni ridicate în Ierusalim înainte de Marşul Steagului. Forţele de ordine au fost mobilizate

Marşul Drapelului va avea loc duminică 29 mai de Ziua Ierusalimului, decretată sărbătoare naţională în Israel. Evenimentul va dura de după-amiază până seara şi marchează unificarea Ierusalimului după Războiul de şase zile din 1967.

Anual, mii de evrei israelieni mărşăluiesc cu steaguri prin zona musulmană din oraşul vechi al Ierusalimului, fapt considerat ostentativ de palestinieni. Ciocnirile violente dintre cele două grupuri etnice se întâmplă frecvent în timpul marşului.

Importanţa oraşului atât pentru evrei cât şi pentru musulmani stă la baza conflictului israeliano-palestinian, relatează BBC.

Israelul consideră întregul Ierusalim drept capitală, lucru respins de majoritatea ţărilor şi de palestinieni. Palestinienii susţin că Ierusalimul de Est ocupat de Israel va fi capitala unui viitor stat al lor, deşi Israelul afirmă că oraşul nu va fi niciodată redivizat.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici