Tensiunile continuă. Rebelii din estul Ucrainei: Forţele guvernamentale ne-au bombarbat

După ce joi, 17 februarie, tensiunile dintre rebelii susţinuţi de Rusia din estul Ucrainei şi Kiev s-au accentuat, o zi mai târziu, conflictul încă continuă, separatiştii pro-ruşi acuzând forţele guvernamentale că au tras cu artilerie şi mortiere în această dimineaţă.

3520 afișări
Imaginea articolului Tensiunile continuă. Rebelii din estul Ucrainei: Forţele guvernamentale ne-au bombarbat

Rebelii susţinuţi de Rusia din estul Ucrainei au acuzat forţele guvernamentale de la Kiev că au tras cu artilerie şi mortiere în trei incidente de vineri dimineaţă, a informat agenţia de presă Interfax.

Kievul şi rebelii s-au învinuit reciproc pentru escaladarea tensiunilor după atacurile de artilerie şi mortiere de joi, stârnind temeri că Rusia, care a adunat peste 100.000 de soldaţi lângă graniţele Ucrainei, s-ar putea implica.

Kremlinul a declarat joi că este „profund îngrijorat” de izbucnirea din Ucraina şi urmăreşte cu atenţie situaţia, notează Reuters. Statele Unite au spus că Rusia „caută un pretext pentru război”.

Potrivit raportului Interfax, autoproclamata Republică Populară Doneţk a spus că bombardamentele au vizat satul Petrivske din regiunea separatistă, la ora 5:30 dimineaţa (ora României).

O altă republică rebelă autoproclamată, Luhansk, a raportat alte două incidente de foc de mortier, vineri dimineaţă.

Kievul şi separatiştii pro-ruşi sunt în război de opt ani, iar încetarea focului dintre părţi este încălcată în mod obişnuit. Totuşi, intensitatea luptei a crescut considerabil în această săptămână.

Camera inferioară a parlamentului Rusiei a votat săptămâna aceasta să îi ceară preşedintelui Vladimir Putin să recunoască cele două regiuni separatiste susţinute de ruşi din estul Ucrainei ca fiind independente, în timp ce Uniunea Europeană ia spus Moscovei să nu dea curs.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici