Tensiunile din administraţia de la Washington se domolesc: John Kelly, noul şef de cabinet al Casei Albe, i-a transmis procurorului general Jeff Sessions că postul său este sigur

Noul şef de cabinet al Casei Albe, John Kelly, l-a sunat pe procurorul general Jeff Sessions pentru a-i transmite că poziţia sa este în siguranţă, în ciuda recentelor critici primite din partea preşedintelui Donald Trump, potrivit unor surse citate de site-ul agenţiei The Associated Press.

270 afișări
Imaginea articolului Tensiunile din administraţia de la Washington se domolesc: John Kelly, noul şef de cabinet al Casei Albe, i-a transmis procurorului general Jeff Sessions că postul său este sigur

Tensiunile din administraţia de la Washington se domolesc: John Kelly, noul şef de cabinet al Casei Albe, i-a transmis procurorului general Jeff Sessions că postul său este sigur

Kelly l-ar fi sunat sâmbătă pe Sessions pentru a sublinia faptul că administraţia de la Washington susţine munca procurorului general, au afirmat sub protecţia anonimatului două persoane care au cunoştinţă de această conversaţie. Deşi a precizat că Donald Trump este în continuare supărat pe Sessions, John Kelly a spus că preşedintele nu intenţionează să-l demită.

Casa Albă şi Departamentul de Justiţie au refuzat să comenteze în privinţa informaţiilor prezentate de agenţia The Associated Press.

În ultima săptămână, Jeff Sessions a fost în repetate rânduri ţinta criticilor lui Donald Trump. Într-un interviu acordat cotidianului The New York Times, preşedintele american a catalogat decizia lui Sessions de a se recuza din anchetele privind ingerinţele Rusiei în scrutinul prezidenţial din 2016 drept "foarte nedreaptă faţă de preşedinte", adăugând că această acţiune a dus la desemnarea unui procuror special care să coordoneze anchetele pe această temă.

Ulterior, Trump i-a reproşat lui Sessions că nu l-a înlocuit pe directorul adjunct al FBI, pe care l-a acuzat din nou că ar fi primit 700.000 de dolari de la fostul candidat democrat la preşedinţie Hillary Clinton.

Generalul John F. Kelly, care a condus până acum Departamentul de Securitate Internă, şi Jeff Sessions au colaborat de mai multe ori în cadrul structurilor de stat. În luna aprilie, cei doi au călătorit împreună la frontiera mexicană pentru a prezenta noile planuri ale SUA privind imigranţii.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici