China susţine că alegerile din Venezuela s-au desfăşurat în condiţii optime

China, un aliat traditional al Venezuelei, susţine că votul de duminică privind alegerea Adunării Constituante s-a desfăşurat în condiţii optime, în pofida neregulilor semnalate de către Statele Unite, Uniunea Europeană şi de alte state, potrivit Reuters.

946 afișări
Imaginea articolului China susţine că alegerile din Venezuela s-au desfăşurat în condiţii optime

China susţine că alegerile din Venezuela s-au desfăşurat în condiţii optime

Guvernul SUA a impus sancţiuni ce îl vizează pe Nicolas Maduro, preşedintele Venezuelei, ca reacţie la alegerile organizate de regimul de la Caracas. Guvernele Spaniei, Canadei sau Argentinei s-au alăturat Washingtonului şi au denunţat alegerile de duminică, ce au fost boicotate de către opoziţie şi au fost percepute în multe dintre cancelariile lumii drept o atingere adusă principiilor democraţiei.

Compania care a furnizat aparatura tehnică utilizată în ziua votului a precizat că puterea de la Caracas a umflat cifrele prezenţei la vot cu cel puţin un million, însă Guvernul a respins această acuzaţie, catalogând-o drept iresponsabilă.

Cu toate acestea, Ministerul de Externe de la Beijing a emis, miercuri, un comunicat de presă în care a precizat că alegerile s-au desfăşurat în condiţii normale, chiar dacă a observat şi reacţia tutror părţilor relevante.

Potrivit comunicatului, China nu crede că este oportună interferenţa în afacerile interne ale altor state.

”Sperăm sincer că toate părţile din Venezuela vor rezolva în mod civilizat problema printr-un dialog paşnic ce se poate desfăşura într-un cadru legal, pentru a fi protejată stabilitatea şi dezvoltarea socio-economică a ţării. China este de părere că Guvernului şi cetăţenii Venezuelei au capacitatea de a-şi gestiona singuri afacerile interne. O dezvoltare stabilă a Venezuelei este în acord cu interesele tuturor părţilor”, se arată în comunicatul Ministerului de Externe din China.

China şi Venezuela, ţară cu importante resurse de petrol, au o relaţie diplomatică şi comercială foarte apropiată, cooperând intens în sfera energiei.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici