Soţia prim-ministrului Israelului, anchetată de autorităţile israeliene

Sara Netanyahu, soţia prim-ministrului israelian Benjamin Netanyahu, a fost interogată, miercuri, de către autorităţile din Israel, fiind suspectată de săvârşirea unor acţiuni frauduloase, transmite site-ul agenţiei Anadolu.

1052 afișări
Imaginea articolului Soţia prim-ministrului Israelului, anchetată de autorităţile israeliene

Soţia prim-ministrului Israelului, anchetată de autorităţile israeliene

Soţia lui Benjamin Netanyahu a petrecut mai bine de două ore răspunzând întrebărilor anchetatorilor, potrivit presei israeliene. Ea este suspectată că ar fi deturnat fonduri publice în scopul satisfacerii unor cheltuieli personale ce ţin de reşedinţele particulare şi oficiale ale premierului israelian. În plus, Sara Netanyahu ar fi primit cadouri din partea unor oameni de afaceri şi ar fi dat mită unui mogul de presă în schimbul promovării cuplului Netanyahu.

Sursa citată precizează că şi Benjamin Netanyahu s-ar afla sub suspiciunea comiterii unor fapte de corupţie. Avi Harow, fost şef de stat major în Israel, a depus o mărturie în faţa organelor abilitate în care ar fi furnizat probe ce l-ar putea incrimina pe premierul israelian. În schimbul acestui denunţ, Harow ar fi primit imunitate pentru infracţiunile de care este acuzat: corupţie, abuz de încredere, conflict de interese şi fraudă.

Presa israeliană a relatat despre faptul că Harow a furnizat informaţii împotriva premierului israelian. Netanyahu ar fi primit ilegal cadouri de la persoane foarte influente, printre care miliardarul australian James Packer şi producătorul Arnon Milchan de la Hollywood. Totodată, Netanyahu ar fi încercat să încheie un acord cu directorul publicaţiei Yedioth Ahronoth, pentru a beneficia de sprijinul agenţiei şi pentru a decredibiliza opoziţia.

Până în acest moment nu au fost formulate acuzaţii oficiale.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici