Kremlin: Cetăţenii ruşi care luptă în cadrul forţelor proguvernamentale din Siria sunt voluntari

Cetăţenii ruşi care luptă în cadrul forţelor proguvernamentale din Siria sunt voluntari, iar autorităţile din Rusia nu au nicio legătură cu aceştia, a declarat Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al Kremlinului.

837 afișări
Imaginea articolului Kremlin: Cetăţenii ruşi care luptă în cadrul forţelor proguvernamentale din Siria sunt voluntari

Kremlin: Cetăţenii ruşi care luptă în cadrul forţelor proguvernamentale din Siria sunt voluntari (Imagine: Hepta)

Afirmaţia lui Peskov vine în contextul în care agenţia de ştiri Reuters a relatat că numărul cetăţenilor ruşi morţi în Siria este cu mult mai mare decât cel anunţat în mod oficial.

"Ar putea fi cetăţeni ruşi în Siria care sunt acolo ca voluntari sau pentru alte scopuri, însă nu au nicio legătură cu guvernul şi Ministerul Apărării", a declarat purtătorul de cuvânt.

Ministerul Apărării de la Moscova a transmis că doar zece militari ruşi au murit în cursul acestui an în Siria.

Pe baza informaţiilor culese de la rudele şi prietenii presupuselor victime, Reuters estimează că numărul ruşilor decedaţi în Siria în cursul anului 2017 se ridică la cel puţin 40.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici