Tensiunile din Marea Neagră cresc. Ucraina anunţă un plan pentru a scoate din porturi zeci de nave blocate de începutul invaziei. Rusia încearcă să îşi reimpună blocada de facto

Ucraina a anunţat joi un "coridor umanitar" în Marea Neagră pentru a elibera navele de marfă blocate în porturile sale de la izbucnirea războiului, un nou test al blocadei de facto a Rusiei, relatează Reuters.

14483 afișări
Imaginea articolului Tensiunile din Marea Neagră cresc. Ucraina anunţă un plan pentru a scoate din porturi zeci de nave blocate de începutul invaziei. Rusia încearcă să îşi reimpună blocada de facto

Tensiunile din Marea Neagră cresc. Ucraina anunţă un plan pentru a scoate din porturi zeci de nave blocate de începutul invaziei. Rusia încearcă să îşi reimpună blocada de facto

Cel puţin iniţial, coridorul se va aplica navelor de containere, care au fost blocate în porturile ucrainene de la invazia din 2022 şi care nu au fost acoperite de acordul care a deschis porturile pentru transporturile de cereale anul trecut.

Planul Ucrainei va fi un test major al capacităţii Ucrainei de a redeschide căile maritime într-un moment în care Rusia încearcă să îşi reimpună blocada de facto, după ce a renunţat luna trecută la acordul privind cerealele.

Într-o declaraţie, marina ucraineană a spus că rutele au fost deja propuse de Ucraina direct Organizaţiei Maritime Internaţionale (OMI).

Rutele ar urma "să fie folosite în principal pentru navele civile care se află în porturile ucrainene Chornomorsk, Odesa şi Pivdenny de la începutul invaziei la scară largă a Rusiei, la 24 februarie 2022".

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici