Tensiunile financiare din Europa se extind în Statele Unite

Tensiunile financiare din Europa se extind în Statele Unite, limitează exporturile şi contribuie la scăderea încrederii consumatorilor şi la creşterea presiunilor deja existente asupra companiilor din sectorul financiar, a declarat un oficial al Rezervei Federale americane.

148 afișări
Imaginea articolului Tensiunile financiare din Europa se extind în Statele Unite

Tensiunile financiare din Europa se extind în Statele Unite (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Situaţia din Europa evoluează şi supraveghem permanent evenimentele din regiune şi consecinţele asupra economiei şi sistemului financiar din Statele Unite", a afirmat în Congres Steven Kamin, directorul departamentului pentru finanţe internaţionale al Fed.

Kamin a reiterat poziţia Statelor Unite potrivit căreia cele mai recente măsuri anunţate de europeni la summit-ul de săptămâna trecută sunt "o evoluţie pozitivă" care reflectă angajamentul de rezolvare a crizei datoriilor.

El a adăugat că trebuie stabilite detaliile, iar punerea în aplicare a deciziilor va fi dificilă.

Un secretar adjunct al Trezoreriei SUA, pentru afaceri internaţionale, Mark Sobel, a afirmat la rândul său în Congres că criza din Europa reprezintă un risc serios pentru perspectivele economiei americane.

Sobel a spus că preşedintele Barack Obama şi secretarul Trezoreriei Timothy Geithner colaborează activ cu omologii europeni pentru a-i susţine în eforturile de rezolvare a crizei.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici