TEPCO a aprobat desfiinţarea reactoarelor 5 şi 6 de la centrala Fukushima Daiichi

Compania care administrează centrala nucleară de la Fukushima a aprobat miercuri desfiinţarea reactoarelor 5 şi 6, avariate relativ mai puţin decât primele patru, la care a renunţat acum câteva luni.

272 afișări
Imaginea articolului TEPCO a aprobat desfiinţarea reactoarelor 5 şi 6 de la centrala Fukushima Daiichi

TEPCO a aprobat desfiinţarea reactoarelor 5 şi 6 de la centrala Fukushima Daiichi

Decizia a fost aprobată miercuri în Consiliul de Administraţie, a precizat Tokyo Electric Power (TEPCO).

TEPCO încă nu a stabilit un calendar privind desfiinţarea celor două unităţi. Totuşi, iniţial, reactoarele 5 şi 6 vor fi utilizate pentru a pregăti aspectele tehnice ale extragerii combustibilului topit din reactoarele 1-3, operaţiune care va începe la orizontul lui 2020.

Autorităţile guvernamentale au solicitat deja TEPCO să desfiinţeze reactoarele 5 şi 6, pe lângă cele patru, însă compania s-a arătat reticentă în acest sens, pe motiv că operaţiunile costă prea mult.

În acest context, conversia în unităţi de cercetare şi dezvoltare pare a fi un compromis.

Dacă cele două reactoare vor fi desfiinţate, în registrul oficial japonez vor rămâne doar 48 de reactoare, faţă de 54 la 11 martie 2011, ziua în care centrala Fukushima Daiichi a fost pusă în pericol de un cutremur devastator urmat de un tsunami.

În prezent, toate reactoarele din Japonia sunt oprite din funcţiune în vederea ameliorării siguranţei lor.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici