Teroare în Mexic: Cel puţin 13 persoane ucise într-un atac armat produs într-un bar

Cel puţin 13 persoane au fost ucise într-un bar din oraşul Minatitlan, în statul Veracruz din Mexic, au declarat vineri autorităţile, într-una dintre cele mai grave atacuri armate care au lovit Mexicul de la preluarea mandatului de către preşedintele Andres Manuel Lopez Obrador, relatează Reuters.

310 afișări
Imaginea articolului Teroare în Mexic: Cel puţin 13 persoane ucise într-un atac armat produs într-un bar

Teroare în Mexic: Cel puţin 13 persoane ucise într-un atac armat produs într-un bar

Atacatori neidentificaţi au deschis focul vineri seară, după ce au venit să caute un bărbat într-un bar din sud-estul oraşului Minatitlan, a declarat un purtător de cuvânt al guvernului din Veracruz.

Şapte bărbaţi, cinci femei şi un copil au murit în timpul atacului, care a avut loc aproape de rafinăria de petrol a lui Minatitlan, una dintre cele şase deţinute de compania de stat Petroleos Mexicanos (Pemex). Alte patru persoane au fost rănite, a anunţat guvernul de stat într-o declaraţie.

Motivul atacului nu este cunoscut, a precizat purtătorul de cuvânt.

Bărbatul pe care îl căutau atacatorii au fost identificat ca fiind proprietar al unui bar în oraş, au transmis autorităţile. Atacul a avut loc în timpul unei sărbători de familie.

Nu se cunoaşte momentan dacă bărbatul căutat era cel care deţinea barul în care a avut loc atacul şi nici dacă era prezent în acel moment.

Hugo Gutierrez, şeful serviciului public de securitate din Veracruz, a declarat pe Twitter că a fost lansată o operaţiune de prindere a persoanelor responsabile pentru asasinate.

Lopez Obrador a preluat mandatul în decembrie promiţând reducerea violenţei în Mexic, unde mai mult de 200.000 de persoane au fost ucise de la sfârşitul anului 2006 în războaie brutale pentru teritorii între cartelurile de droguri şi confruntările lor cu forţele de securitate.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici