Teroriştii arestaţi în Germania plănuiau să atace instalaţii americane

Cei trei suspecţi de terorism arestaţi marţi după-amiază în Germania pregăteau atentate împotriva instalaţiilor americane din Germania, a declarat procurorul general federal Monika Harms, miercuri, într-o conferinţă de presă, relatează AFP.

2 afișări
Imaginea articolului Teroriştii arestaţi în Germania plănuiau să atace instalaţii americane

Teroriştii arestaţi în Germania plănuiau să atace instalaţii americane

Procurorul a adăugat că această operaţiune reprezintă una dintre cele mai grave tentative de atentate de pe teritoriul german.

Teroriştii au fost arestaţi chiar în ziua în care au început să fabrice explozibili, cu ajutorul unor materiale similare celor utilizate la atentatele din Londra, din 2005, a adăugat Harms.

Suspecţii, doi germani şi un turc, aparţineau unei celule germane a mişcării islamiste "Jihadul Uniunii Islamice", fiind "în legătură strânsă" cu al-Qaida, potrivit procurorului.

Anterior, ministrul german al Apărării, Franz Josef Jung, a declarat că forţele de ordine germane au arestat în noaptea de marţi spre miercuri trei persoane suspectate de terorism şi a evocat existenţa unei "ameninţări iminente".

Postul regional de radio SWR anunţase că cei trei suspecţi sunt bănuiţi că pregăteau atentate cu explozibili împotriva aeroportului Frankfurt şi a bazei militare americane Ramstein.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici