Texas: Oraş evacuat din cauza unui incendiu la o uzină chimică

Un incendiu care a izbucnit joi într-o uzină chimică a determinat evacuarea parţială a unui oraş de 72.000 de locuitori din Texas (sud), un fum dens de culoarea portocalie fiind vizibil de la câţiva kilometri distanţă, au anunţat autorităţile.

12 afișări
Imaginea articolului Texas: Oraş evacuat din cauza unui incendiu la o uzină chimică

Texas: Oraş evacuat din cauza unui incendiu la o uzină chimică (Imagine din arhivă; Mediafax Foto/AFP)

Nicio persoană nu a fost grav rănit în urma acestui incendiu, dar autorităţile au ordonat evacuarea populaţiei după ce fumul a început să acopere oraşul Bryan, situat la aproximativ 160 de kilometri nord-vest de Houston.

Zece persoane au fost spitalizate din cauza unor probleme respiratorii, a anunţat presa locală.

Pompierii nu au intervenit pentru stingerea incendiului din cauza pericolului reprezentat de un depozit în care se aflau cantităţi enorme de nitrat de amoniu, un îngrăşământ pe bază de azot, care poate provoca probleme la ochi, gât şi nas, potrivit autorităţilor.

Pompierii "lasă incendiul să ardă, lucru care poate dura câteva ore, până când totul va arde definitiv", a subliniat Kendall Kessel, purtătorul de cuvânt al oraşului.

Locuitorii evacuaţi au fost cazaţi într-o universitate din apropiere.

Ordinul de evacuare nu a fost obligatoriu, numeroşi locuitori preferând să rămână la domiciliu, iar autorităţile le-au cerut în mod expres să ţină uşile şi ferestrele închise şi să oprească aparatele de aer condiţionat.

"Este o uzină chimică periculoasă şi nu vrem să aşteptăm să vedem că incidentul ia o întorsătură periculoasă. Avem nevoie să acţionăm imediat", a declarat comandantul pompierilor, Mike Donoho.

Incendiul, care a izbucnit la prânz, ar fi fost declanşat de scântei provenind de la un aparat de sudat, potrivit postului local de televiziune KBTX.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici