The Independent: Gardienii de la frontiera Ungariei ”îşi fac fotografii cu imigranţii bătuţi”

Organizaţiile umanitare au comunicat că tratamentele abuzive ale poliţiei ungare asupra imigranţilor au devenit ceva obişnuit, unul dintre refugiaţi semnalând că aceştia îşi fac fotografii cu extracomunitari agresaţi fizic, informează The Independent.

1727 afișări
Imaginea articolului The Independent: Gardienii de la frontiera Ungariei ”îşi fac fotografii cu imigranţii bătuţi”

Gardienii de la frontiera Ungariei ”îşi fac fotografii cu imigranţii bătuţi” - The Independent (Imagine: hepta/ Mediafax Foto)

”Atunci când ne bat, se amuză între ei. Poliţiştii îşi fac fotografii cu noi”, a declarat Shahid Khan, un solicitant de azil pakistanez, ce a raportat unul dintre nenumăratele abuzuri întreprinse de poliţia de la frontiera Ungariei.

El a afirmat că a fost atacat înainte de a fi fotografiat şi apoi a fost fugărit de câini de poliţie.

Un imigrant iranian, Farhad, în vârstă de 34 de ani, a descris cum se afla alături de un grup de 30 de refugiaţi, ce includea femei şi copii, ce au traversat frontiera Ungariei, în momentul în care au fost înconjuraţi de zeci de poliţişti de frontieră. Bărbaţii ce nu purtau uniforme au atacat fizic grupul de refugiaţi vreme de două ore.

Human Rights Watch (HRW) a obţinut o fotografie a anuia dintre imigranţii ce făcea parte din grupul agresat de poliţiştii ungari, în care acesta prezenta mai multe răni faciale.

Mai mulţi refugiaţi au afirmat că pe parcursul iernii, poliţia de frontieră le confisca apa de băut, iar uneori chiar şi hainele sau pantofii, abandonându-i apoi în zăpadă.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici