The Washington Post: Mai mulţi oficiali şi-au manifestat preocupările faţă de eforturile Casei Albe de a exercita presiuni asupra Ucrainei pe tema anchetării lui Biden

Cel puţin patru oficiali de la Casa Albă şi-au manifestat preocupările faţă de eforturile Administraţiei Donald Trump de a exercita presiuni asupra Ucrainei pentru anchetarea fostului vicepreşedinte Joseph Biden şi a fiului său, relatează publicaţia The Washington Post, citând surse anonime.

209 afișări
Imaginea articolului The Washington Post: Mai mulţi oficiali şi-au manifestat preocupările faţă de eforturile Casei Albe de a exercita presiuni asupra Ucrainei pe tema anchetării lui Biden

The Washington Post: Mai mulţi oficiali şi-au manifestat preocupările faţă de eforturile Case Albe de a exercita presiuni asupra Ucrainei pe tema anchetării lui Biden

Oficialii şi-au manifestat preocupările în discuţii cu John Eisenberg, consilier juridic în cadrul Consiliului de Securitate Naţională de la Casa Albă, atât înainte, cât mai ales după conversaţia telefonică a lui Trump cu liderul Ucrainei, Volodimir Zelenski, din data de 25 iulie.

Înainte de conversaţie, oficialii s-au declarat îngrijoraţi de demiterea ambasadorului SUA la Kiev, cât şi de semnele care indicau că Trump dorea ca noua Administraţie din Ucraina să furnizeze informaţii compromiţătoare despre Biden, potenţialul candidat al Partidului Democrat la alegerile prezidenţiale din 2020.

Preocupările au devenit şi mai intense după conversaţia Trump-Zelenski, potrivit surselor citate. În câteva minute după convorbire, oficiali de rang înalt de la Casa Albă, inclusiv consilierul pentru Securitatea Naţională, au fost informaţi de subordonaţi în legătură cu existenţa unor potenţiale probleme privind afirmaţiile făcute de preşedintele Trump în discuţia cu omologul său ucrainean.

Nu este clar dacă Eisenberg a întreprins vreo acţiune ca urmare a semnalelor de alarmă, iar potenţiala lipsă de reacţie ar fi putut contribui la decizia unor oficiali de a furniza informaţii unui avertizor de integritate care a formulat o plângere împotriva preşedintelui.

Camera Reprezentanţilor a lansat o anchetă privind solicitările lui Trump adresate liderului Ucrainei în sensul compromiterii imaginii fostului vicepreşedinte Joseph Biden, candidat în scrutinul prezidenţial din 2020.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici