Theresa May a amânat votul acordului Brexit din Parlament

Prim-ministrul britanic Theresa May a anunţat că va amâna votul din Parlament al acordului Brexit „până în data de 12 martie, cel târziu”, acţiunea fiind criticată de parlamentari, deoarece votul trebuia să aibă loc săptămâna aceasta, relatează BBC.

1362 afișări
Imaginea articolului Theresa May a amânat votul acordului Brexit din Parlament

Theresa May a amânat votul acordului Brexit din Parlament

Theresa May a făcut anunţul duminică, înainte de participarea la summitul dintre Uniunea Europeană şi Orientul Mijlociu, care are loc în Egipt. Parlamentarii vor avea sesiunea de vot programată miercuri, dar acordul pentru Brexit nu se va afla pe ordinea de zi.

Premierul britanic a transmis că se apropie de obţinerea unor schimbări importante din partea Uniunii Europene, care vor rezolva nemulţumirile parlamentarilor, dar mai are nevoie de timp pentru negocieri cu liderii europeni.

„Nu vom aduce votul important pe masa parlamentarilor săptămâna aceasta, dar ne vom asigura că acest lucru are loc până în data de 12 martie, cel târziu. Scopul principal rămâne părăsirea Uniunii Europene cu un acord, în data de 29 martie, dorim să îndeplinim acest lucru”, a declarat Theresa May.

Anunţul prim-ministrului a fost criticat dur, oponenţii acesteia considerând că „trage de timp” pentru a forţa Parlamentul să aleagă între acordul deja respins, sau părăsirea Uniunii Europene fără un acord.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici