Theresa May a refuzat să spună cum ar vota în cazul unui nou referendum pe tema Brexit

Premierul britanic Theresa May a refuzat să spună cum ar vota dacă ar fi organizat un nou referendum pe tema Brexit, în mod repetat evitând să ofere un răspuns în această privinţă, informează agenţia de ştiri Reuters.

226 afișări
Imaginea articolului Theresa May a refuzat să spună cum ar vota în cazul unui nou referendum pe tema Brexit

Theresa May a refuzat să spună cum ar vota în cazul unui nou referendum pe tema Brexit

Deşi a vorbit despre "promisiunea Brexit" după preluarea puterii, Theresa May a susţinut rămânerea în UE în cursul campaniei pentru referendumul pe tema Brexit.

May a respins de la început cererile de organizare a unui nou referendum privind termenii acordului final de Brexit.

Întrebată de trei ori în cursul unui interviu dacă şi-a schimbat părerea în legătură cu acest subiect, May nu a dat un răspuns direct, spunând doar că nu discută întrebări ipotetice, iar datoria ei este acum de a îndeplini ce au votat oamenii.

"Am votat pentru rămânere din motive întemeiate la acel moment, însă circumstanţele se modifică şi cred că lucrul important acum este că acum cred că ar trebui să ne concentrăm toţi pe îndeplinirea Brexit şi obţinerea celui mai bun acord", a declarat May pentru postul de radio LBC.

La referendumul din iunie 2016, 17,4 milioane de alegători, adică 51,9% din voturile exprimate, au fost în favoarea separării Marii Britanii de Uniunea Europeană, în timp ce 16,1 milioane de alegători, adică 48,1% din voturi, au fost pentru rămânerea în UE.
 

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici