Theresa May a sugerat prelungirea liberei circulaţii pe perioada procedurii pentru Brexit

Premierul Theresa May nu a exclus posibilitatea liberei circulaţii între Marea Britanie şi Uniunea Europeană pe perioada ”fazei de implementare” după ce statul britanic părăseşte Blocul comunitar, potrivit BBC.

2500 afișări
Imaginea articolului Theresa May a sugerat prelungirea liberei circulaţii pe perioada procedurii pentru Brexit

Theresa May a sugerat prelungirea liberei circulaţii, după Brexit (Imagine: Hepta/ Arhiva Mediafax Foto)

Premierul britanic a afirmat că va exista o fază de ”implementare”, o dată ce acordul de ieşire din UE a fost obţinut, Guvernul şi activităţile comerciale vor necesita o ”perioadă de timp” pentru a se ajusta noilor restricţii.

Guvernul de la Londra insistă ca Brexitul să ofere Marii Britanii un control mai mare asupra frontierelor sale.

Conform Partidului Laburist, declaraţiile Theresei May domonstrează că aceasta încearcă să ”minimalizeze aşteptările”.

Potrivit editorului politic BBC, John Piennar, afirmaţiile premierului britanic lasă în mod clar deschisă posibilitatea continuării liberei circulaţii, cel puţin temporar.

În cadrul unei vizite în Arabia Saudită, Theresa May a declarat jurnaliştilor: ”O dată ce am obţinut acordul, ce am căzut de acord asupra relaţiei viitoare, va fi necesară o perioadă de timp în care activităţile comerciale şi Guvernul să se ajusteze sistemelor, depinzând de natura acordului, o anumită perioadă de timp va fi implementată”.

Premierul britanic Theresa May a semnat scrisoarea oficială pentru activarea Articolului 50 al Tratatului de la Lisabona, declanşând astfel procedura formală de separare a Marii Britanii de Uniunea Europeană.

Se estimează că negocierile vor începe la jumătatea luni mai, guvernul de la Londra indică că ar dori să poarte concomitent discuţiile privind ieşirea din Blocul comunitar şi cele referitoare la un acord comercial, însă oficialii europeni au declarat că este necesar ca cele două chestiuni să fie discutate separat.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici