Candidaţii la preşedinţia Franţei au participat la cea de-a doua dezbatere televizată. Cursa electorală, imprevizibilă

Cei 11 candidaţi la alegerile prezidenţiale din Franţa au participat împreună la o dezbatere televizată ce a durat trei ore, cu toţii încercând să câştige două treimi dintre votanţii ce sunt încă indecişi, cu trei săptămâni înaintea primului tur al scrutinului, informează presa internaţională.

1562 afișări
Imaginea articolului Candidaţii la preşedinţia Franţei au participat la cea de-a doua dezbatere televizată. Cursa electorală, imprevizibilă

Candidaţii la preşedinţia Franţei au participat la cea de-a doua dezbatere televizată

În urma unui sodaj efectuat în urma acestei dezbateri, candidatul de stânga Jean Luc Melanchon a fost catalogat drept cel mai convigător participant, după ce a acuzat-o pe Marine Le Pen că încearcă să-şi impună punctele de vedere asupra cetăţenilor francezi.

”Cel mai rău lucru la Frontul Naţional este că spune că este anti-sistem, dar nu este atât nemulţumit de acesta încât să nu se folosească de el atunci când este chemată poliţia. Noi muncitorii, trebuie să ne prezentăm atunci când ni se cere, nu avem imunitate de muncitor. Sunteţi norocoasă, sistemul vă protejează”, a afirmat candidatul de stânga, Philippe Poutou.

Poutou făcea referire la faptul că Le Pen s-a folosit în luna februarie de imunitatea sa ca legislator al UE pentru a refuza să participe la interogatoriile poliţiei cu privire la acuzaţiile că aceasta ar fi întreprins plăţi ilegale angajaţilor săi din fondurile Blocului comunitar.

Cursa pentru preşedinţia Franţei rămâne în continuare una imprevizibilă, unii dintre cei mai importanţi candidaţi fiind marginalizaţi, în vreme ce alţii au fost implicaţi într-o serie de scandaluri.

Francois Fillon, candidatul Partidului Republicanii la preşedinţia Franţei, a fost inculpat pe data 14 martie pentru deturnare de fonduri publice, în investigaţia privind angajarea fictivă a unor rude apropiate ca asistenţi, iar ulterior ancheta a fost extinsă la suspiciuni de escrocherie, fals şi uz de fals.

În prima dezbatere a campaniei prezidenţiale, reprezentanta formaţiunii populiste a sugerat că unii candidaţi ar avea legături oneroase cu mediul de afaceri, facând voalat referire la Macron, care pentru câţiva ani a lucrat la o instituţie financiară a familiei Rothschild înainte de a deveni ministru al Economiei în timpul preşedintelui socialist Francois Hollande.

Conform sondajelor, Emmanuel Macron, politicianul cu doctrină de centru, este creditat cu 26,5% din voturi în primul tur de scrutin al alegerilor prezidenţiale, în timp ce Marine Le Pen ar primi 26%, relevă un sondaj realizat de Institutul Odoxa-Dentsu Consulting la comanda postului France 2. În turul doi al scrutinului prezidenţial, programat pe 7 mai, Emmanuel Macron ar obţine 64% din voturi, iar Marine Le Pen, 36%.

 

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici