Theresa May: Acordul pentru Brexit trebuie să fie „funcţional”

Premierul britanic Theresa May a insistat miercuri asupra faptului că acordul privind Brexit trebuie să fie „funcţional”, în contextul în care a fost atacată dur atât de membrii Partidului Conservator, cât şi de cei ai Partidului Laburist, în timpul discursului din Camera Comunelor, relatează BBC.

272 afișări
Imaginea articolului Theresa May: Acordul pentru Brexit trebuie să fie „funcţional”

Theresa May: Acordul pentru Brexit trebuie să fie „funcţional”

În timpul discursului, aceasta a declarat că nu este de acord cu deputatul conservator Andrea Jenkyns, care a întrebat „în ce punct s-a decis că Brexit înseamnă «a rămâne»”.

Theresa May a insistat că „Brexit continuă să însemne Brexit” şi că Guvernul trebuie să „vorbească despre părţile pozitive” ale ieşirii din Uniunea Europeană.

„Ştiu că (Andrea Jenkyns, n.red.) m-a criticat pentru că vreau să găsesc o soluţie funcţională. Nu sunt de acord cu ea deoarece cred că avem nevoie de o soluţie care să fie benefică pentru Marea Britanie”, a adăugat Theresa May.

Prim-ministrul a menţionat că orice acord trebuie să fie credibil şi să protejeze economia, precum şi să onoreze rezultatele referendumului din 2016.

Theresa May se va adresa curând deputaţilor conservatori, care sunt puternic divizaţi din cauza politicilor pentru Brexit.

Fostul ministru de Externe britanic, Boris Johnson, a criticat-o dur pe May, acuzând Guvernul acesteia că este „indecis” în legătură cu ceea ce vrea şi i-a transmis prim-ministrului că „nu este prea târziu să salveze Brexit”.

De asemenea, Theresa May a apărat în faţa preşedintelui Partidului Laburist, Jeremy Corbyn, modul în care aceasta negociază acordul pentru Brexit: „În timp ce liderul laburiştilor protestează, eu acţionez”.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici