Theresa May: Cooperarea în materie de securitate nu trebuie blocată de diferenţe ideologice

Marea Britanie şi Uniunea Europeană nu trebuie să lase diferenţele ideologice să blocheze cooperarea din sfera securităţii după producerea Brexit, a declarat, sâmbătă, premierul britanic Theresa May, în cadrul Conferinţei de Securitate de la Munchen, relatează site-ul agenţiei Reuters.

243 afișări
Imaginea articolului Theresa May: Cooperarea în materie de securitate nu trebuie blocată de diferenţe ideologice

Theresa May: Cooperarea în materie de securitate nu trebuie blocată de diferenţe ideologice

Theresa May a declarat că securitatea este un element mult prea important pentru a fi încurcat cu negocierile pentru Brexit şi a adăugat că Marea Britanie îşi păstrează angajamentul necondiţionat faţă de securitatea europeană.

”Trebuie să facem tot ceea ce este mai util şi mai pragmatic pentru asigurarea securităţii noastre colective. Nu este timpul pentru competiţie între parteneri, restricţii instituţionale rigide sau dispute ideologice care să blocheze cooperarea noastră şi care să pună în pericol securitatea cetăţenilor noştri”, a declarat prim-ministrul Marii Britanii.

De asemenea, Theresa May a avertizat Uniunea Europeană cu privire la ”consecinţele dăunătoare” pe care le-ar putea avea viitoarele aranjamente instituţionale după ce Marea Britanie va părăsi Blocul comunitar, dacă acestea vor submina cooperarea în materie de securitate.

Premierul britanic a exclus varianta organizării unui nou referendum pe tema apartenenţei Regatului Unit la Uniunea Europeană, afirmând că nu ia în calcul nerespectarea votului din 2016.

”Părăsim Uniunea Europeană şi nu se pune problema unui nou referendum”, a declarat May.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici