Theresa May şi-a prezentat scuze pentru rezultatul slab al conservatorilor la alegerile legislative: "Eu sunt persoana care ne-a adus în această situaţie. Sunt singura poate scoate partidul din această mizerie"

Premierul Theresa May şi-a prezentat scuze pentru rezultatul catastrofal al conservatorilor la alegerile legislative desfăşurate în urmă cu câteva zile, în cadrul unei întâlniri, luni, cu parlamentarii Partidului Conservator, notează The Independent.

1355 afișări
Imaginea articolului Theresa May şi-a prezentat scuze pentru rezultatul slab al conservatorilor la alegerile legislative: "Eu sunt persoana care ne-a adus în această situaţie. Sunt singura poate scoate partidul din această mizerie"

Theresa May se consideră vinovată pentru rezultatul slab obţinut de conservatori la alegeri

"Eu sunt persoana care ne-a adus în această situaţie", a declarat prim-ministrul britanic în faţa unei adunări a parlamentarilor conservatori. May a recunoscut o serie de greşeli pe care le-a făcut, care au împiedicat partidul să-şi păstreze majoritatea parlamentară. Cei prezenţi la această întrunire au precizat că cel mai rostit cuvânt al prim-ministrului britanic a fost "scuze".

Theresa May a adăugat că ea este "singura care poate scoate Partidul Conservator din această mizerie".

Unul dintre miniştrii din cabinetul condus de Theresa May a recunoscut că Discursul Reginei, prin intermediul căruia Guvernul britanic îşi prezintă programul, ar putea fi amânat pentru câteva zile, în cazul în care May nu reuşeşte să obţină sprijinul Partidului Democratic Unionist din Irlanda de Nord.

Totodată, negocierile pe care Guvernul britanic trebuie să le poarte cu UE pe tema Brexit ar putea fi amânate din cauza instabilităţii politice din Marea Britanie, reducând şansele ca despărţirea de Uniunea Europeană să se producă în anul 2019, aşa cum este programat.

Discursul Reginei este redactat de către Guvern şi prezintă o schemă a programului de guvernare planificat pentru următoarea sesiune parlamentară. De regulă, regina Elisabeta a II-a este cea care dă citire acestui program.

Deşi amânarea Discursului Reginei este rară, în 2010, atunci când conservatorii şi liberal-democraţii au format un guvern de coaliţie, evenimentul a avut loc după 20 de zile de la alegerile generale. În 1992, a trecut aproape o lună de la ziua alegerilor, până când Guvernul a anunţat noul său program.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici