Theresa May, prim-ministrul Marii Britanii, nominalizează Rusia printre principalele ameninţări cu care se confruntă Europa

Europa se confruntă cu intensificarea unor ameninţări precum terorismul, infracţionalitata cibernetică, imigraţia şi "agresiunea rusă", afirmă premierul britanic Theresa May într-un comunicat emis cu ocazia summitului UE privind tehnologiile digitale, care are loc vineri în Estonia.

2090 afișări
Imaginea articolului Theresa May, prim-ministrul Marii Britanii, nominalizează Rusia printre principalele ameninţări cu care se confruntă Europa

Theresa May, prim-ministrul Marii Britanii, nominalizează Rusia printre principalele ameninţări cu care se confruntă Europa

"De la terorism la infracţionalitate cibernetică, migraţie ilegală şi agresiunea rusă, ameninţările pe care noi, europenii, le înfruntăm au crescut în complexitate şi dimensiune. Acum, mai mult decât oricând, este în interesul tuturor să le confruntăm împreună", se afirmă în comunicatul citat de agenţia de ştiri Tass.

"Cu cel mai mare buget al apărării din Europa, o reţea diplomatică extinsă, servicii de impunere a legii, informaţii şi securitate de top, şi poziţia noastră în inima NATO, rolul Marii Britanii în apărarea Europei nu a fost niciodată mai vital", a adăugat May.

Premierul a mai precizat că Londra va continua să fie un participant activ la activităţile NATO şi după ieşirea din Uniunea Europeană.

Theresa May, alături de preşedintele francez Emmanuel Macron şi premierul eston Juri Ratas, urmează să viziteze baza NATO de la Tapa, Estonia, unde se află 800 de militari britanici, dar şi trupe franceze, estone şi daneze.

Şefa Guvernului de la Londra a mai adăugat că Marea Britanie îşi doreşte să dezvolte "un parteneriat de securitate nou, îndrăzneţ, cu UE" după Brexit.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici