Theresa May se confruntă cu un plan venit chiar din partidul său: "Better Brexit"

A fost enunţat un nou plan alternativ de Brexit tot de către un membru al partidului condus de Theresa May şi tot pe fondul nemulţumirilor generate de modul în care este negociat acordul pentru Brexit, relatează Bloomberg.

2884 afișări
Imaginea articolului Theresa May se confruntă cu un plan venit chiar din partidul său: "Better Brexit"

Theresa May se confruntă cu un plan venit chiar din partidul său: "Better Brexit"

Denumit "Better Brexit", planul propus de Nick Boles sugerează, în primul rând, abandonarea cursului actual al negocierilor pentru Brexit. În schimb, ar trebui încercată o păstrare a apartenenţei la Spaţiul Economic European şi după data de 29 martie 2019 - data producerii Brexitului.

Acest model este inspirat după sistemul politic utilizat de Islanda, Liechtenstein şi Norvegia, trei state care nu fac parte din Uniunea Europeană dar care, totuşi, beneficiază de circulaţia liberă a mărfurilor, serviciilor, capitalului şi persoanelor - ca orice stat-membru UE -, graţie apartanenţei la Spaţiului Economic European.

În paralel cu păstrarea apartenenţei la Spaţiul Economic European, Nick Boles sugerează şi aderarea la Asociaţia Europeană a Liberului Schimb (AELS), o organizaţie interguvernmanetală formată în 1960 de către Liechtenstein, Norvegia, Islanda şi Elveţia.

Nick Boles, care a servit ca ministru pentru ucenicie şi abilităţi (echivalentul unui ministru al muncii) în perioada 2014-2016, în guvernul condus de David Cameron, este un fost susţinător al prim-ministrului britanic.

El este, însă, este doar ultimul dintr-o serie tot mai lungă de membri ai Partidului Conservator nemulţumiţi de modul în care Marea Britanie negociază cu Uniunea Europeană acordul de Brexit.

În lunile anterioare, Theresay May s-a confruntat cu demisia Secretarului pentru Brexit David Davis, cu demisia Secretarului de Externe Boris Johnson, precum şi cu un plan de Brexit alternativ (aşa-numitul “Chequers Plan”) conceput de un grup de politicieni condus de acesta din urmă.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici