Theresa May susţine că observă un nou "sentiment de optimism" după compromisul privind Brexit

Premierul britanic Theresa May susţine că observă un nou "sentiment de optimism" în negocieri după ce oficialii britanici şi cei europeni au ajuns vineri la un compromis privind procesul de Brexit, informează site-ul postului BBC News.

1101 afișări
Imaginea articolului Theresa May susţine că observă un nou "sentiment de optimism" după compromisul privind Brexit

Theresa May susţine că observă un nou "sentiment de optimism" după compromisul privind Brexit

Potrivit unor fragmente ale discursului pe care May urmează să-l ţină, luni, în Camera Comunelor, premierul va declara că se aşteaptă ca discuţiile privind viitoarele relaţii comerciale şi de securitate între Marea Britanie şi Blocul comunitar să fie iniţiate la summitul Consiliului European de joi.

Premierul va insista că nu a cedat în faţa cererilor UE privind obligaţiile financiare ale Londrei şi "alinierea" la legislaţia europeană.

Potrivit autorităţilor britanice, Londra s-a angajat să plătească între 35 de miliarde şi 39 de miliarde de euro, obligaţii ce vor fi plătite în următorii patru ani.

"Am spus întotdeauna clar că nu va fi niciodată un proces uşor. A fost necesar să oferim şi să luăm pentru ca UE şi Marea Britanie să meargă mai departe împreună. Şi asta am făcut", urmează să afirme Theresa May.

Preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, şi premierul britanic Theresa May au anunţat, vineri, că "au fost înregistrate progrese suficiente" privind negocierile de Brexit, astfel că discuţiile pot avansa la următoarea fază.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici