Thomas de Maiziere, ministrul german de Interne: Stat Islamic se află în spatele planului de atac asupra centrului comercial din Essen

Thomas de Maiziere, ministrul german de Interne, a declarat că cine se află în spatele planului de atac asupra centrului comecial din Essen are legătură cu terorişti ai reţelei Stat Islamic, informează presa internaţională.

1611 afișări
Imaginea articolului Thomas de Maiziere, ministrul german de Interne: Stat Islamic se află în spatele planului de atac asupra centrului comercial din Essen

Thomas de Maiziere, ministrul german de Interne: Stat Islamic se află în spatele planului de atac asupra centrului comercial din Essen

”Există o legătură clară între aşa-numiţii Stat Islamic şi această organizaţie teroristă”, a afirmat Thomas de Maiziere în cadrul unei apariţii la un post de televiziune german.

”De fapt, (suspecţii, not.red) au primit instrucţiuni şi ordine de la cineva care a părăsit Germania pentru regiunea (controlată de Stat Islamic)”, a mai spus acesta.

De Maiziere a adăugat că există o ”legătură clară” între planul de atac şi Stat Islamic.

Sâmbătă, Poliţia din oraşul german Essen a cerut ca un centru comercial să rămână închis sâmbătă pe motiv că "există indicaţii concrete despre un posibil atac".

Agenţii de poliţie au consolidat măsurile de securitate în centrul oraşului şi în mijloacele de transport public. Poliţia a anunţat că o posibilă ţintă a fost un club de noapte.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici