"Ţi-ai pierdut locul de muncă în faţa unui polonez, bulgar, român sau alt est-european?". Site olandez unde cetăţenii pot depune plângeri împotriva imigranţilor

Partidul antiimigraţie PVV al lui Geert Wilders a lansat un site unde cetăţenii pot depune plângeri împotriva imigranţilor români, bulgari sau polonezi din Olanda.

738 afișări
Imaginea articolului "Ţi-ai pierdut locul de muncă în faţa unui polonez, bulgar, român sau alt est-european?". Site olandez unde cetăţenii pot depune plângeri împotriva imigranţilor

"Ţi-ai pierdut locul de muncă în faţa unui polonez, bulgar, român sau alt est-european?". Site olandez unde cetăţenii pot depune plângeri împotriva imigranţilor (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Ai probleme cu persoane din Europa Centrală şi de Est? Ţi-ai pierdut locul de muncă în faţa unui polonez, bulgar, român sau alt est-european? Vrem să ştim", se arată pe site-ul lansat de PVV. Site-ul prezintă titluri de ziar precum "Nu ar fi mai bine dacă ai pleca înapoi?" sau "Est-europenii, din ce în ce mai infractori", relatează site-ul DutchNews.nl.

Parlamentarul PVV Ino van de Besselaar a declarat că scopul site-ului este să prezinte o imagine adecvată asupra "problemelor cauzate de cetăţenii central şi est-europeni în ceea ce priveşte infracţionalitatea, alcoolismul, consumul de droguri, aruncarea gunoiului şi prostituţia". Rezultatele îi vor fi transmise ministrului Afacerilor Sociale, Henk Kamp.

Conform presei, ambasada Poloniei din Olanda nu este mulţumită de această iniţiativă. "Iniţiativele de partid jignitoare nu contribuie la o discuţie calmă", a declarat un purtător de cuvânt.

Anul trecut, ambasadorul polonez în Olanda Janusz Stanczyk a apreciat că atitudinea faţă de persoanele din Europa de Est este "la limita discriminării".

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici