TikTok a deschis primul său centru de date în Europa pentru a combate preocupările legate de confidenţialitate

Aplicaţia TikTok a deschis primul său centru de date în Europa pentru a atenua temerile legate de supravegherea statului chinez.

118 afișări
Imaginea articolului TikTok a deschis primul său centru de date în Europa pentru a combate preocupările legate de confidenţialitate

Sursa foto: AP / Mediafax Foto

Firma spune că datele utilizatorilor europeni migrează acum către serverele din Dublin, ca parte a răspunsului său continuu la preocupările legate de confidenţialitatea datelor în contextul legăturilor cu China, relatează BBC.

TikTok, care este deţinută de firma chineză ByteDance, afirmă că nu a furnizat niciodată date Beijingului. Criticii se tem că statul chinez ar putea solicita accesul oricând.

De asemenea, gigantul de video-sharing permite accesul unei companii europene de securitate pentru a verifica controalele de securitate cibernetică şi de protecţie a datelor.

TikTok a numit acest proiect "Proiectul Clover". Acesta se desfăşoară în paralel cu "Proiectul Texas", care a implicat promisiunea unor măsuri similare Congresului american în 2020.

La începutul acestui an, TikTok s-a confruntat cu o serie de restricţii guvernamentale privind utilizarea sa din motive de securitate cibernetică şi de confidenţialitate.

O serie de instituţii au decis să interzică aplicaţia de pe dispozitivele funcţionarilor, inclusiv guvernul britanic, Parlamentul European, Comisia Europeană şi Consiliul UE.

Păstrarea datelor în Europa

O preocupare cheie a oficialilor europeni din domeniul securităţii este riscul ca datele pe care TikTok le deţine despre utilizatorii săi să fie accesate de statul chinez.

Autorităţile care impun interdicţii au avertizat că e-mailurile, contactele şi alte comunicări ar putea fi accesate de Beijing ca urmare a existenţei aplicaţiei pe dispozitive.

Ca parte a efortului său de a atenua aceste îngrijorări, TikTok va stoca acum datele utilizatorilor europeni la nivel local.

Un centru de date din Dublin este în prezent funcţional, cu planuri pentru un altul în Irlanda şi unul în regiunea Hamar din Norvegia.

Datele celor peste 150 de milioane de utilizatori europeni ai TikTok vor fi mutate prin unul dintre aceste trei centre.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici