Timoşenko anunţă că nu este interesată de funcţia de premier al Ucrainei

Iulia Timoşenko a declarat că nu este interesată de funcţia de premier al Ucrainei, într-un mesaj publicat pe site-ul partidului duminică, la o zi după ce a fost eliberată din închisoare, relatează AFP.

635 afișări
Imaginea articolului Timoşenko anunţă că nu este interesată de funcţia de premier al Ucrainei

Timoşenko, între posibilii candidaţi pentru funcţia de premier (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Vă cer să nu luaţi în considerare candidatura mea pentru postul de premier", a scris Iulia Timoşenko. Un nou Guvern de uniune naţională urmează să fie format până marţi în Ucraina, după ce Viktor Ianukovici a fost destituit sâmbătă de către Parlament din funcţia de preşedinte al ţării.

Anterior, un parlamentar informase că Timoşenko figura printre posibilii candidaţi pentru funcţia de premier

Partidul Batkivşcina al opozantei Iulia Timoşenko analizează o posibilă candidatură a acesteia la funcţia de şef al Guvernului Ucrainei, în vederea unui eventual vot în Parlament duminică, a anunţat un parlamentar din cadrul formaţiunii, relatează Itar-Tass în pagina electronică.

Deputatul Nikolai Tomenko a declarat pentru agenţia rusă că partidul analizează candidaturile fostului premier Iulia Timoşenko, eliberată din închisoare sâmbătă, după ce a fost condamnată în 2011 pentru abuz de putere, Arseni Iaţeniuk şi Piotr Poroşenko pentru preluarea şefiei Executivului.

"Luăm în considerare aceste candidaturi pentru funcţia de premier", a declarat el pentru Itar-Tass, adăugând că Parlamentul ar putea vota un nou premier ucrainean încă de duminică.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici