Tinerii se pot îmbolnăvi grav din cauza coronavirsului, arată noi dovezi din Europa şi SUA. Pacient: „Chiar nu ştim multe despre acest virus”

Noi dovezi din Europa şi SUA sugerează că şi adulţii tineri sunt destul de vulnerabili în faţa noului coronavirus. În Statele Unite, 705 din primele 2.500 de cazuri au fost persoane cu vârste cuprinse între 20 şi 44 de ani, iar o parte dintre ei au avut nevoie de terapie intensivă.

7277 afișări
Imaginea articolului Tinerii se pot îmbolnăvi grav din cauza coronavirsului, arată noi dovezi din Europa şi SUA. Pacient: „Chiar nu ştim multe despre acest virus”

Foto: Profimedia

Deşi informaţiile iniţiale din China arătau că persoanele în vârstă şi cei cu comorbidităţi erau cei mai vulnerabili, persoanele tinere - începând de la 20 de ani până la cei de 40 de ani – ajung să se îmbolnăvească grav din cauza virusului, potrivit Bloomberg.
 
În Italia, ţara din Europa lovită cel mai puternic de pandemie, aproape un sfert din 28.000 de pacienţi cu Covid-19 au vârste cuprinse între 19 şi 50 de ani.
 
Tendinţe asemănătoare au fost observate şi în SUA. Din primele 2.500 de cazuri apărute, aproape 705 aveau vârste de la 20 la 44 de ani. Între 15% şi 20% dintre aceştia au ajuns la spital, iar 4% au avut nevoie de terapie intensivă. O mică parte din aceştia au murit.
 
Clement Chow este un asistent profesor la Universitatea de Genetică din Utah. El este unul dintre adulţii tineri care şi-a documentat parcursul bolii pe o reţea socială.
 
„Sunt tânăr şi nu sunt în categoria de risc, cu toate astea sunt la Terapie Intesivă şi am o formă severă de boală”, a scris Chow, pe 15 martie, adăugând: „Chiar nu ştim multe despre acest virus”.
 
Potrivit postărilor lui pe Twitter, Chow a avut febră uşoară timp de câteva zile şi apoi o tuse puternică, iar asta a dus la insuficienţă respiratorie. Testele au confirmat că e vorba de coronavirus. Bărbatul a ajuns internat la Terapie Intensivă, conectat la oxigen.
 
Riscul de deces creşte însă în cazul persoanele înaintate în vârstă. În cazul a 144 de pacienţi cu vârste peste 85 de ani, 70% au fost internaţi şi 29% au avut nevoie de terapie intensivă, potrivit CDC. Unu din patru pacienţi cu vârsta mai mare 85 de ani a murit.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici