Tiraspolul acuză Kievul şi Chişinăul că desfăşoară un război hibrid împotriva sa: "Ştim bine că Rusia nu ne va abandona"

Ucraina şi Republica Moldova desfăşoară un război hibrid împotriva Transnistriei, a declarat ministrul transnistrean de Externe Nina Ştanski într-un interviu pentru Canalul 5 din Sankt Petersburg, relatează Sputnik, în pagina electronică.

2186 afișări
Imaginea articolului Tiraspolul acuză Kievul şi Chişinăul că desfăşoară un război hibrid împotriva sa: "Ştim bine că Rusia nu ne va abandona"

Tiraspolul acuză Kievul şi Chişinăul că desfăşoară un război hibrid împotriva sa

Transnistria speră că Rusia o va proteja, în cazul în care Ucraina va decide să o invadeze, a declarat Ştanski. "Locuitorii din Transnistria ştiu bine că Rusia nu îi va abandona", a adăugat ea.

Potrivit oficialului transnistrean, Ucraina şi Republica Moldova desfăşoară un război hibrid împotriva acestei regiuni. Deşi nu există o ameninţare militară directă, atât Kievul, cât şi Chişinăul au început o blocadă economică, un război al informaţiilor şi folosesc diferite metode de izolare, a adăugat ea.

În această situaţie, susţine Ştanski, "speranţa transnistrenilor este în Rusia", adăugând că Tiraspolul este recunoscător sprijinului politic şi asistenţei economice oferite de Rusia. Fără ajutorul Rusiei, regiunea ar fi afectată de o criză socio-economică gravă, a adăugat ea.

Tiraspolul şi Moscova au denunţat în mai multe rânduri "blocada economică" impusă de Republica Moldova şi Ucraina regiunii separatiste după ce Kievul a decis consolidarea măsurilor de securitate şi control la frontiera cu Republica Moldova în regiunea transnistreană.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici