Tiruri la Doneţk, în contextul intensificării ofensivei asupra separatiştilor proruşi

Tiruri au fost auzite în noaptea de miercuri spre joi la Doneţk, capitala estului minier al Ucrainei, aflată în continuare sub controlul separatiştilor proruşi, în pofida intensificării ofensivei forţelor ucrainene în zonă, au anunţat autorităţile locale.

810 afișări
Imaginea articolului Tiruri la Doneţk, în contextul intensificării ofensivei asupra separatiştilor proruşi

Tiruri la Doneţk, în contextul intensificării ofensivei asupra separatiştilor proruşi (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Noaptea (de miercuri spre joi) a fost relativ calmă. Potrivit unor locuitori din satul Şirokii (care face parte din localitatea Doneţk) au fost auzite tiruri", a anunţat Primăria Doneţk într-un comunicat.

În oraşul cu aproximativ un milion de locuitori situaţia este apropiată de anarhie, după ce confruntări intense au permis forţelor ucrainene să reia controlul asupra aeroportului internaţional, o operaţiune soldată cu aproximativ 40 de morţi, în principal separatişti.

Străzile oraşului sunt aproape pustii şi sunt controlate de către insurgenţi, care au proclamat o "republică populară" independentă faţă de Kiev şi au instituit numeroase baraje rutiere în jurul localităţii.

Forţele ucrainene, care au lansat de aproape două luni o "operaţiune antiteroristă", şi-au intensificat marţi operaţiunile, concentrate în zona bastionului prorus de la Slaviansk, la peste 100 de kilometri nord de Doneţk.

Confruntările s-au soldat cu doi morţi şi numeroase victime în rândul rebelilor, potrivit Kievului. Ele au avariat o alimentare cu apă, întrerupând aprovizionarea locuitorilor a cinci oraşe din zonă, inclusiv Slaviansk.

Forţele ucrainene au afirmat miercuri seara că au distrus un depozit de muniţie aparţinând rebelilor.

Ministerul de Interne a anunţat joi că va trimite în curând un al treilea batalion din cadrul Gărzii Naţionale, alcătuită din voluntari angajaţi în consolidarea armatei. Batalionul urmează să sosească la destinaţie în două zile.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici