Tokyo a înregistrat cel mai mare număr de cazuri noi de la începutul pandemiei. Ministrul Sănătăţii: Varianta Delta duce la o creştere „nemaivăzută” a infectărilor

  • Oraşul Tokyo, gazda Jocurilor Olimpice de vară, a înregistrat cel mai mare număr de infectări zilnice cu SARS-CoV-2 de la începutul pandemiei.
  • Miercuri, în Tokyo, au fost raportate 4.166 de infectări, înregistrate în ultimele 24 de ore.
  • Jocurile Olimpice de vară continuă, în pofida acestei creşteri.
509 afișări
Imaginea articolului Tokyo a înregistrat cel mai mare număr de cazuri noi de la începutul pandemiei. Ministrul Sănătăţii: Varianta Delta duce la o creştere „nemaivăzută” a infectărilor

Tokyo a înregistrat cel mai mare număr de cazuri de COVID-19 de la începutul pandemiei. Ministrul Sănătăţii: Varianta Delta duce la o creştere „nemaivăzută” a infectărilor

Tokyo, alături de alte prefecturi din Japonia, se află sub stare de urgenţă până în 31 august, în contextul răspândirii rapide a variantei Delta a coronavirusului.

Varianta Delta a coronavirusului duce la o creştere a numărului de infectări „nemaivăzută în trecut”, potrivit ministerului Sănătăţii din Japonia, Norihisa Tamura, transmite Reuters.

Ce măsuri au luat autorităţile

Ministrul Sănătăţii le-a cerut pacienţilor cu simptome uşoare să se izoleze la domiciliu. Doar persoanele cu forme severe ale bolii şi cele aflate în grupele de risc au permisiunea de a se deplasa la spitalele din zonele cu rată de incidenţă mare, într-o încercare de a nu pune presiune prea mare pe sistemul sanitar.

„Pandemia a intrat într-o nouă fază. Dacă nu avem paturi suficiente, nu putem să îi aducem pe oameni la spital. În acest moment, acţionăm preventiv”, a mai spus ministrul, în Parlament.

Experţii din domeniul medical au criticat măsura prin care pacienţii cu simptome uşoare sunt sfătuiţi să rămână acasă. Există îngrijorări conform cărora pacienţii cu simptome uşoare pot dezvolta, ulterior, forme grave şi vor fi lăsaţi să se descurce singuri.

„Dacă lucrurile nu evoluează aşa cum ne aşteptăm, putem să retragem măsura”, a mai spus Tamura, în contextul criticilor.

Jocurile Olimpice de vară vor continua la Tokyo, în ciuda acestei creşteri a numărului de cazuri.

CITEŞTE ŞI: Avertismentul şefului OMS despre un nou val de COVID-19. „Pandemia este un test şi lumea eşuează”

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici