Tom Hanks, despre viitorul Americii în discursul său de la Harvard: „Adevărul este sacru. Propaganda şi minciunile se vor eroda în timp”

  • Actorul Tom Hanks a ţinut un discurs memorabil în faţa a mii de absolvenţi din 2023 de la Harvard.
  • Hanks a mai spus că într-o clasă există trei tipuri de americani şi că aceştia vor trebui să aleagă între „cei care îmbrăţişează libertatea şi libertatea pentru toţi, cei care nu o vor face sau cei care sunt indiferenţi”.
  • „Dacă locuieşti în Statele Unite ale Americii, responsabilitatea este a ta. A noastra. Efortul este opţional, dar adevărul este sacru, inalterabil, cizelat în piatra întemeierii republicii noastre”, a concluzionat actorul
1438 afișări
Imaginea articolului Tom Hanks, despre viitorul Americii în discursul său de la Harvard: „Adevărul este sacru. Propaganda şi minciunile se vor eroda în timp”

Harvard University

Câştigătorul Oscar, care a primit un doctorat onorific în arte, a glumit că a primit diploma „fără să fi făcut ceva pentru ea”, decât că a jucat în rol de profesor de simbolistică la Harvard în filmele „Codul lui Da Vinci”.

„Nu este corect”, a spus el.

„Nu ştiu multe despre limba latină. Nu am o pasiune reală pentru enzime, iar politica publică globală este ceva ce scanez în ziar chiar înainte de a scrie Wordle”, a glumit Hanks.

„Şi totuşi iată că închei – închid pentru Josiah, Pallas şi Vic”, a continuat actorul pe ton ironic, referindu-se la cei trei vorbitori studenţi care l-au urmat.

Hanks a început apoi să vorbească despre „adevăr, dreptate şi modul de viaţă american”.

„Propaganda şi minciunile se vor eroda în timp”, a spus Hanks. „Idolatria şi imaginile îşi pierd strălucirea şi efectul”.

El a continuat, spunând: „Ignoranţa şi intoleranţa pot fi înlocuite cu experienţa într-o clipă, dar indiferenţa va îngusta viziunea poporului Americii şi va întuneca lumina torţei simbolice a lui Lady Liberty”.

Hanks a spus în clasă că există trei tipuri de americani şi că vor trebui să aleagă între „cei care îmbrăţişează libertatea şi libertatea pentru toţi, cei care nu o vor face sau cei care sunt indiferenţi”.

Diferenţa, a adăugat el, constă în „cât de cu adevărat crezi, cât de puternic promovezi,  cât de strâns te ţii de adevărul care este de la sine –  desigur, toţi suntem creaţi la fel, dar diferiţi şi, desigur, suntem cu toţii în asta împreună”.

„Dacă locuieşti în Statele Unite ale Americii, responsabilitatea este a ta. A noastra. Efortul este opţional, dar adevărul este sacru, inalterabil, cizelat în piatra întemeierii republicii noastre”, a concluzionat actorul, citat de CNN

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici