Tony Blair, acuzat că a acceptat zeci de mii de euro de la un miliardar

Fostul premier britanic Tony Blair, favorit pentru funcţia de preşedinte al Uniunii Europene, este acuzat că a acceptat zeci de mii de lire sterline (zeci de mii de euro) din partea unui miliardar care militează pentru aderarea Ucrainei la UE, informează Sunday Times.

19 afișări
Imaginea articolului Tony Blair, acuzat că a acceptat zeci de mii de euro de la un miliardar

Tony Blair, acuzat că a acceptat zeci de mii de euro de la un miliardar (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Victor Pinciuk, care militează în favoarea aderării Ucrainei la UE, l-a angajat pe fostul ministru laburist britanic Stephen Byers pentru susţinerea ambiţiilor sale şi l-ar fi plătit pe Tony Blair pentru un discurs susţinut în Ucraina.

Diplomaţii ucraineni pregătesc lansarea unei campanii în favoarea aderării, la începutul anului următor, iar Tony Blair este considerat principalul aliat.

Numeroase ţări europene susţin consolidarea relaţiilor economice cu Ucraina, dar nu s-au pronunţat direct în favoarea aderării ţării la UE.

Unele ţări, în special Germania, se tem că o apropiere de Ucraina ar afecta relaţiile cu Rusia.

Activităţile lui Tony Blair şi legăturile acestuia cu oameni de afaceri precum Pinciuk vor fi analizate în cursul oricărei campanii pentru postul de preşedinte al UE.

Pinciuk este fondatorul Strategiei Europene Ialta (YES), grup care militează pentru aderarea Ucrainei la UE.

Stephen Byers, fost ministru britanic al Comerţului, este preşedintele organizaţiei. Blair a participat la reuniunea anuală a organizaţiei anul trecut, susţinând discursul-cheie al reuniunii.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici