Tony Blair ar putea reveni în Parlamentul britanic la 8 mai

Fostul premier britanic Tony Blair va reveni în Parlamentul britanic la 8 mai, pentru prima dată de la plecarea lui de la Downing Street, la sfârşitul lui iunie, pentru a evoca situaţia politică din Orientul Mijlociu.

11 afișări
Imaginea articolului Tony Blair ar putea reveni în Parlamentul britanic la 8 mai

Tony Blair ar putea reveni în Parlamentul britanic la 8 mai (Imagine: Mediafax Foto)

Blair, în vârstă de 54 de ani, este reprezentant al Cvartetului pentru Orientul Mijlociu, format din UE, Rusia, ONU şi Statele Unite.

El se va adresa Comisiei pentru Dezvoltare internaţională a Camerei Comunelor, Camera inferioară a Parlamentului britanic.

Ieşind de la guvernare în iunie 2007, Blair a promis că nu se va mai implica în politica britanică, pentru a nu stânjeni activitatea succesorului său, Gordon Brown, care a fost timp de zece ani ministrul său de Finanţe.

Numele lui Blair a reapărut în rubricile de "politică internă" ale presei la sfârşitul săptămânii trecute: unul dintre foştii săi asociaţi, lordul Michael Levy, a declarat că fostul premier consideră că Brown nu este capabil să îl învingă pe adversarul său conservator David Cameron în cazul alegerilor naţionale.

Aceste declaraţii, dezminţite de Blair, au avut un mare ecou cu câteva zile înaintea alegerilor locale din Anglia şi Ţara Galilor, joi, unde sondajele şi analiştii prevăd o înfrângere a laburiştilor lui Brown în faţa conservatorilor.

Blair fusese primit cu entuziasm la ultima sa apariţie în faţa Camerei Comunelor, la 27 iunie, după zece ani fără întrerupere la conducerea Guvernului.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici