Tony Blair şi-a petrecut sărbătorile alături de familie, în pofida ofensivei din Fâşia Gaza

Tony Blair, emisarul Cvartetului pentru Orientul Mijlociu, şi-a petrecut sărbătorile de Crăciun şi de Anul Nou cu familia sa, fără a avea vreo poziţie publică referitoare la conflictul armat din Fâşia Gaza, dintre Israel şi Hamas, relatează Daily Mail în ediţia electronică.

17 afișări
Imaginea articolului Tony Blair şi-a petrecut sărbătorile alături de familie, în pofida ofensivei din Fâşia Gaza

Tony Blair şi-a petrecut sărbătorile alături de familie, în pofida ofensivei din Fâşia Gaza

Blair, care a devenit, după părăsirea funcţiei de premier al Marii Britanii, emisar special pentru pace al Cvartetului pentru Orientul Mijlociu (ONU, UE, SUA şi Rusia), a fost criticat pentru că nu a acţionat în contextul escaladării crizei.

Premierul britanic, Gordon Brown, a fost întrebat, în cadrul unui interviu de la sfârşitul acestei săptămâni, dacă a luat legătura cu predecesorul său odată cu izbucnirea crizei. El a răspuns că "Tony este în acest moment în vacanţă".

Blair a ajuns tocmai sâmbătă la biroul său din Ierusalim. El nu a făcut încă o vizită în Fâşia Gaza.

"Oamenii din Orientul Mijlociu au dreptul de a se întreba «Unde este Tony Blair?» El a fost vizibil până acum prin absenţa sa", a declarat liderul liberal-democrat, Nick Clegg.

Consilierii săi susţin însă că Blair a lucrat încontinuu la această problemă, încă din prima zi. Fostul premier ar fi încercat să găsească, din Marea Britanie, o soluţie la criză, având discuţii prin telefon cu Gordon Brown, ministrul britanic de Externe, David Miliband, secretarul american de Stat, Condoleezza Rice, şi cu regele Abdullah al Iordaniei.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici