Tornadă la Veneţia: Pagubele provocate de furtună au creat "un adevărat dezastru" - VIDEO

O tornadă puternică a afectat marţi Veneţia, evitând la limită centrul oraşului, dar a smuls din rădăcini mai mulţi copaci şi a răsturnat zeci de nave la periferie, relatează agenţia ANSA, în pagina electronică.

1061 afișări
Imaginea articolului Tornadă la Veneţia: Pagubele provocate de furtună au creat "un adevărat dezastru" - VIDEO

Tornadă la Veneţia: Pagubele provocate de furtună au creat "un adevărat dezastru"

Potrivit martorilor, vârtejul s-a apropiat dinspre insula Lido, situată la extrema estică a lagunei, după care a trecut pe lângă centrul istoric al oraşului.

Tornada a dărâmat un zid de la stadionul de fotbal Venezia, a avariat academia navală Morosini şi a devastat un club de canotaj. La un moment dat, 15 studenţi care învăţau să navigheze s-au adăpostit într-un hangar pentru nave şi au rămas blocaţi acolo din cauza unui copac doborât, pe care pompierii au fost nevoiţi să-l înlăture.

Paramedicii au raportat un singur rănit, un băiat de pe insula Sant'Elena, care a suferit o rană la cap ce nu îi pune viaţa în pericol.

Peste 300 de hectare de teren agricol au fost distruse pe insula Sant'Erasmo din apropiere, provocând pagube de aproximativ un milion de euro, a anunţat asociaţia fermierilor italieni Coldiretti.

Insula este dedicată în primul rând agriculturii şi 80 de companii locale cultivă acolo fructe şi legume pentru aproximativ 400 de familii din Veneţia şi împrejurimi. Pagubele provocate de furtună au creat "un adevărat dezastru care reprezintă o ameninţare serioasă pentru producţia de anul acesta", a precizat Coldiretti.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici