TORNADE în Indiana şi Ohio: Un mort şi cel puţin 130 de răniţi / Stare de URGENŢĂ în mai multe regiuni VIDEO

O persoană a murit şi cel puţin 130 au fost rănite în urma mai multor tornade produse în statele americane Indiana şi Ohio peste noapte, distrugând case, spărgând ferestre şi punând capăt timpuriu anului şcolar pentru unii elevi din cauza deteriorării clădirilor, relatează Associated Press.

751 afișări
Imaginea articolului TORNADE în Indiana şi Ohio: Un mort şi cel puţin 130 de răniţi / Stare de URGENŢĂ în mai multe regiuni VIDEO

Un mort şi cel puţin 130 de răniţi în urma unor tornade produse în statele americane Indiana şi Ohio

Furtunile s-au aflat printre cele 55 de turbulenţe despre care meteorologii au spus ar putea atinge solul luni în opt state care se întind spre est din Idaho şi Colorado. Marţi, o tornadă mare şi periculoasă a lovit vestul oraşului Kansas, Kansas, la sfârşitul zilei, a informat Biroul Naţional de Meteorologie. Gradul de distrugere nu este momentan cunoscut.

În ultimele două săptămâni, în SUA s-a înregistrat o activitate neobişnuit de mare de tip tornadă. Vânturile au desprins acoperişuri - lăsând casele să arate ca nişte păpuşă uriaşe - au distrus casele de la fundaţie, au smuls copaci, au rupt liniile de înaltă tensiune şi au făcut destule stricăciuni încât au fost vizibile pe radar. Echipajele de la autostrăzi au trebuit să utilizeze utilajele de dezăpezire pentru a elibera o autostradă interstatală din Ohio.

Guvernatorul statului Ohio, Mike DeWine, a decretat o stare de urgenţă in trei comitate grav afectate, permiţând statului să suspende procedurile normale de achiziţii şi să furnizeze repede consumabile cum ar fi apa si generatoare de electricitate.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici