Toţi pasagerii şi membrii echipajului navei Rachel Corrie au fost expulzaţi

Cei 19 militanţi propalestinieni şi membri ai echipajului navei umanitare irlandeze Rachel Corrie, care au încercat sâmbătă să spargă blocada impusă de Israel Fâşiei Gaza, au fost expulzaţi, a anunţat luni serviciul israelian pentru imigraţie.

17 afișări
Imaginea articolului Toţi pasagerii şi membrii echipajului navei Rachel Corrie au fost expulzaţi

Toţi pasagerii şi membrii echipajului navei Rachel Corrie au fost expulzaţi (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Au plecat toţi", a confirmat o purtătoare de cuvânt a serviciului pentru imigraţie.

Cinci cetăţeni irlandezi, dintre care laureata Premiului Nobel pentru Pace, Mairead Maguire, care pledează pentru cauza palestiniană, au fost transportaţi luni cu avionul, a adăugat ea. Militanţii irlandezi urmează să ajungă la Dublin în cursul dimineţii.

Şase cetăţeni malaysieni şi un cubanez au fost deja expulzaţi duminică pe cale terestră în Iordania. Ceilalţi, dintre care şase filipinezi şi un britanic, au fost de asemenea deportaţi duminică.

Sâmbătă, marina israeliană a preluat controlul, fără a recurge la violenţe, asupra navei Rachel Corrie, care urma să ajungă în Fâşia Gaza cu ajutoare umanitare.

În urmă cu o săptămână, nouă pasageri ai unui feribot turc, care se îndrepta spre Fâşia Gaza având la bord ajutoare umanitare, au fost ucişi în confruntările violente cu comandourile marinei israeliene.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici