Traficant de organe, prelevate inclusiv de la români, pledează vinovat în cadrul unui proces în SUA

Un bărbat din New York, Levy Izhak Rosenbaum, a pledat vinovat, joi, pentru trafic de rinichi prelevaţi de la imigranţi săraci din Republica Moldova, România sau Rusia pentru clienţi disperaţi din New Jersy, cărora le cerea câte 120.000 de dolari sau chiar mai mult.

250 afișări

Avocaţii lui Rosenbaum, Ronald Kleinberg şi Richard Finkel, susţin că acesta nu a căutat niciodată clienţi. El a fost pur şi simplu de acord să ajute persoane bolnave disperate găsindu-le donatori de rinichi, relatează Daily Mail, în ediţia online.

Aceştia susţin că donatorii găsiţi de el erau pe deplin conştienţi de ceea ce fac. Antropologul şi expertul în trafic de organe Nancy Scheper-Hughes, care a descris Israelul drept "un paria" în transplantul de organe la nivel global, a declarat în trecut că mulţi donatori erau imigranţi săraci din ţări est-europene ca Republica Moldova, România şi Rusia.

Procurorii susţin că acesta cumpăra organe de la persoane vulnerabile din Israel cu doar 10.000 de dolari, după care le vindea cu cel puţin 120.000 de dolari.

"O piaţă neagă de organe umane nu este numai o ameninţare gravă la adresa sănătăţii publice, ci rezervă tratament pentru salvarea vieţii celor care îşi pot permite în detrimentul celor care nu pot. Nu vom tolera un astfel de afront la demnitatea umană", a declarat procurorul din New Jersey Paul Fishman.

Rosenbaum riscă o pedeapsă maximă de cinci ani de închisoare pentru fiecare dintre capetele de acuzare, plus o amendăde 250.000 de dolari.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici