Traficul feroviar din Portugalia, afectat de o grevă împotriva măsurilor de austeritate

Traficul feroviar era puternic perturbat joi, în Portugalia, din cauza unei greve de 24 de ore a salariaţilor companiei ce administrează reţeaua feroviară (Refer), care protestează faţă de măsurile economice luate de Guvernul de centru-dreapta.

55 afișări
Imaginea articolului Traficul feroviar din Portugalia, afectat de o grevă împotriva măsurilor de austeritate

Traficul feroviar din Portugalia, afectat de o grevă împotriva măsurilor de austeritate

Peste două treimi din cursele feroviare au fost suspendate în întreaga ţară, a declarat pentru AFP o purtătoare de cuvânt a companiei publice Comboios de Portugal (CP).

Numărul curselor feroviare suspendate a fost redus datorită recurgerii la un serviciu minim, care asigura, în principal, legăturile între Lisabona şi frontiera spaniolă în direcţia Franţei.

Federaţia Sindicatelor din Transporturi şi Comunicaţii (Fectrans) a făcut apel la organizarea acestei greve pentru a denunţa proiectul de fuziune între Refer şi Estradas de Portugal (EP), compania ce administrează reţeaua rutieră.

Acestă fuziune, care ameninţă, potrivit sindicatelor, locuri de muncă, ar fi trebuit să genereze "o economie de cel puţin 50 de milioane de euro" din 2015, potrivit ministrului Economiei Antonio Pires de Lima.

Fectrans a precizat că toţi salariaţii Refer au aderat la grevă, care se înscrie în cadrul unei serii de întrerupere de activităţii în domeniul transporturilor, în semn de protest faţă de politica de austeritate a Guvernului.

O grevă a salariaţilor metroului din Lisabona a provocat miercuri numeroase ambuteiaje în capitala portugheză şi o nouă acţiune de acest gen a fost programată pentru luni.

Cele 12 sindicate ale companiei publice aeriene TAP au făcut apel, la rândul lor, la grevă în perioada de sărbători, între 27 şi 30 decembrie, pentru a împiedica privatizarea întreprinderii.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici