Tragedia aviatică din Moscova: Bilanţul victimelor a ajuns la 41 de morţi/ Martorii, „traumatizaţi” de avionul aterizând în flăcări | VIDEO

Cel puţin 41 de persoane au murit după ce un avion a aterizat de urgenţă pe aeroportul Sheremetyevo din Moscova, în urma izbucnirii unui incendiu la bordul aeronavei de pasageri, informează BBC.

10588 afișări
Imaginea articolului Tragedia aviatică din Moscova: Bilanţul victimelor a ajuns la 41 de morţi/ Martorii, „traumatizaţi” de avionul aterizând în flăcări | VIDEO

Tragedia aviatică din Moscova: Bilanţul victimelor a ajuns la 41 de morţi/

UPDATE Comitetul de Investigaţii al Federaţiei Ruse a deschis un dosar penal în acest caz, relatează Europa Liberă.


Doi minori şi un membru al echipajului şi-au pierdut viaţa după ce un incendiu a izbucnit la bordul aeronavei companiei Aeroflot, relatează presa rusă.

Un martor spune că este un „miracol” faptul că au supravieţuit atâtea persoane, 73 de pasageri şi cinci membri ai echipajului aflându-se la bordul avionului.

„37 de persoane au supravieţuit – 33 de pasageri şi patru membri ai personalului”, anunţă un oficial din comisia de investigaţie, Yelena Markovskaya. Cinci persoane au fost internate în spital.

Aeroflot, compania aeriană naţională a Rusiei, declară că aeronava a efectuat o întoarcere forţată la aeroport din cauza unor „motive tehnice”. Numeroase zboruri au fost deviate către alte aeroporturi.

Ce s-a întâmplat cu avionul?

Aeronava de tip Sukhoi Superjet-100 a decolat de la aeroportul Sheremetyevo cu destinaţia Murmasnk. Echipajul a emis un semnal de alarmă în urma unor „defecţiuni” care au apărut la scurt timp după decolare.

După aterizarea de urgenţă, motoarele aeronavei au fost cuprinse de flăcări pe pista aeroportului, afirmă compania Aeroflot într-un comunicat. Echipajul aflat la bord „a făcut tot posibilul pentru a salva pasagerii”, aceştia fiind evacuaţi în 55 de secunde, adaugă compania.

O listă a supravieţuitorilor identificaţi până acum a fost publicată, aceasta urmând să fie actualizată imediat ce apar noi informaţii.

Interfax citează o sursă care anunţă că motoarele au izbucnit în flăcări în urma aterizării dificile, contrar relatărilor iniţiale care informau că incendiul a izbucnit în timpul zborului. Potrivit presei din Rusia, aeronava nu a reuşit să aterizeze din prima încercare.

Guvernatorul interimar al oraşului Murmansk, Andrey Chibis, declară că familiile celor morţi vor primi daune compensatorii în valoare de 11.630 de lire sterline fiecare, în timp ce victimele din spital vor primi 5.815 lire sterline fiecare.

Cum au supravieţuit pasagerii?

La scurt timp după aterizarea avionului, în mediul online au apărut filmări care arătau pasagerii folosind tobogoanele de urgenţă pentru a evacua aeronava cuprinsă de flăcări. Mikhail Savchenko susţine că se afla la bordul aeronavei atunci când aceasta fost cuprinsă de flăcări pe pista aeroportului.

Bărbatul a publicat o filmare cu pasagerii care se îndepărtau de avionul în flăcări, spunând că „este în siguranţă”. „Sunt viu şi nevătămat”, adăuga acesta.

Unul dintre supravieţuitori, Dmitry Khlebushkin, afirmă că este foarte recunoscător echipajului de la bordul aeronaei.

„Doar datorită echipajului am supravieţuit”, a spus acesta jurnaliştilor.

Kristian Kostov, un fost concurent la ediţia Eurovision din Bulgaria, a publicat detalii despre experienţa terifiantă pe o reţea de socializare.

Kostov a scris că oamenii aflaţi pe aeroport au fost „traumatizaţi” de avionul aterizând în flăcări. Un alt martor, Patrick Horlacher, a declarat pentru BBC că a fost „şocat” să vadă avionul cuprins de incendiu, cu doar câteva minute înainte de îmbarcarea sa la bordul unui alt avion.

Autorităţile au demarat o anchetă pentru a afla circumstanţele care au dus la incident, potrivit presei din Rusia.

Preşedintele rus Vladimir Putin ar fi fost informat despre accidentul aviatic şi şi-a exprimat condoleanţele pentru familiile victimelor.

Avionul, de tip Sukhoi Superjet-100, cuprins de flăcări se îndrepta spre oraşul Murmansk, în nordul extrem al Rusiei. Autorităţile din regiune au anunţat trei zile de doliu în urma tragediei.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici