TRAGEDIA AVIATICĂ din Ucraina: Cum arată şi ce poate face racheta de tip Buk care a doborât avionul Malaysia Airlines - FOTO

Racheta Buk, care, potrivit unui consilier din Ministerul ucrainean de Interne, a doborât avionul care s-a prăbuşit în estul Ucrainei, face parte dintr-un sistem de tip sol-aer şi este destul de mare şi puternică încât să doboare aeronave mari dintr-o singură lovitură.

29701 afișări
Imaginea articolului TRAGEDIA AVIATICĂ din Ucraina: Cum arată şi ce poate face racheta de tip Buk care a doborât avionul Malaysia Airlines - FOTO

TRAGEDIA AVIATICĂ din Ucraina: Cum arată şi ce poate face racheta de tip Buk, care ar fi doborât avionul Malaysia Airlines - FOTO (Imagine: Wikipedia)

Racheta Buk, cunoscută în Occident drept SA-11 sau SA-17, este o rachetă de mari dimensiuni care se lansează de la sol şi care poate atinge o altitudine maximă cuprinsă între 11.000 şi 25.000 de metri, în funcţie de versiune, relatează International Business Times.

Ghidată de o staţie radar aflată la sol, este suficient de mare pentru a doborî aeroanave mari dintr-o singură lovitură.

O baterie de rachete Buk constă în două transportoare şi un lansator. Un lansator de tip Buk poate trimite rachete la 25 de kilometri altitudine şi pe o distanţă de 42 de kilometri.

Racheta Buk este folosită atât de forţele armate ruse, cât şi de cele ucrainene, mai scrie IB Times, care precizează că în aceste momente, însă, nu se ştie dacă separatiştii proruşi din estul Ucrainei aveau aceste rachete în dotare sau le-au fost date.

Un avion de pasageri malaysian având la bord 295 de persoane, care zbura de la Amsterdam spre Kuala Lumpur, s-a prăbuşit la frontiera dintre Ucraina şi Rusia, în regiunea separatistă Doneţk. Toţi pasagerii au murit, iar avionul de pasageri a fost doborât de o rachetă Buk, potrivit unui consilier din cadrul Ministerului ucrainean de Interne.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici