Tragedia Germanwings - Anchetatori: Copilotul Lubitz efectuase căutări online despre uşile carlingilor avioanelor

Copilotul Germanwings Andreas Lubitz, suspectat de prăbuşirea intenţionată a avionului, efectuase căutări online despre sinucidere şi despre uşile cabinelor de pilotaj, anunţă surse din cadrul anchetei citate de ziarul La Repubblica.

780 afișări
Imaginea articolului Tragedia Germanwings - Anchetatori: Copilotul Lubitz efectuase căutări online despre uşile carlingilor avioanelor

Tragedia Germanwings - Anchetatori: Copilotul Lubitz efectuase căutări online despre uşile carlingilor avioanelor

Procurorii germani au găsit în casa pilotului o tabletă digitală. În istoricul tabletei digitale anchetatorii germani au găsit că Andreas Lubitz efectuase, în perioada 16 - 23 martie, căutări pe Internet despre moduri de sinucidere, precum şi despre funcţionarea şi rezistenţa uşilor cabinelor piloţilor în avioanele comerciale.

În plus, potrivit anchetatorilor, Lubitz - care suferea de o boală psihosomatică - se pare că mersese la cel puţin cinci medici specialişti în căutarea unui tratament pentru insomnie.

În casa copilotului Andreas Lubitz au fost găsite numeroase prescripţii medicale pentru "boli psihosomatice". Copilotul avionului Germanwings era sub tratament psihiatric şi neurologic, având tendinţe sinucigaşe şi depresie, au dezvăluit procurorii germani luni. În afară de aparentele afecţiuni psihice, Andreas Lubitz avea şi probleme de vedere, dar medicii nu sunt siguri dacă problemele oftalmologice aveau cauze organice ori psihologice.

Procurorii francezi suspectează că Andreas Lubitz, copilotul avionului, a prăbuşit intenţionat aeronava, el profitând de ieşirea pentru scurt timp a căpitanului din carlingă pentru a înclina aeronava pe o traiectorie de prăbuşire. Avionul Airbus A320 al companiei Germanwings, având la bord 144 de pasageri şi şase membri ai echipajului, s-a prăbuşit pe 24 martie într-o zonă muntoasă din sud-estul Franţei. Nu au existat supravieţuitori.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici