Tragedie în Mediterană: 60 de migranţi s-au înecat într-un naufragiu în largul Libiei

  • Între persoanele dispărute se aflau femei şi copii care doreau să ajungă în Europa.
  • Libia rămâne un punct de trecere important pentru zeci de mii de migranţi în fiecare an.
  • Numărul migranţilor care au murit pe mare încercând să ajungă în Europa s-a dublat anul acesta.
435 afișări
Imaginea articolului Tragedie în Mediterană: 60 de migranţi s-au înecat într-un naufragiu în largul Libiei

Aproximativ 60 de migranţi care intenţionau să ajungă în Europa, între care femei şi copii, s-au înecat luni într-un naufragiu în largul Libiei, o nouă dramă a imigraţiei ilegale în Marea Mediterană, a anunţat luni Organizaţia Internaţională pentru Migraţie (OIM), potrivit AFP.

"Cel puţin 57 de migranţi s-au înecat astăzi într-un naufragiu în largul Khoms", a precizat OIM. Oraşul Khoms este situat la 120 de kilometri de capitala Tripoli, pe coasta de vest a Libiei, ţară din Africa de Nord aflată în haos din 2011.

''Supravieţuitorii care au vorbit cu personalul nostru au declarat că 20 de femei şi doi copii se numără printre cei care şi-au pierdut viaţa'', a adăugat OIM pe contul său de Twitter, referindu-se la ''o altă tragedie'' a migranţilor pe această ''rută periculoasă''.

OIM nu a precizat cetăţeniile migranţilor, dar imagini difuzate de organizaţie arată echipe de salvare care distribuie apă şi alimente supravieţuitorilor vizibil epuizaţi, toţi părând a fi din ţări din Africa subsahariană.

În pofida insecurităţii persistente, Libia rămâne un punct de trecere important pentru zeci de mii de migranţi în fiecare an care încearcă să ajungă în Europa prin zonele de coastă ale Italiei, la aproximativ 300 km distanţă de coastele libiene.

Numărul migranţilor care au murit pe mare încercând să ajungă în Europa s-a dublat anul acesta, a subliniat OIM la jumătatea lunii iulie. Aproape 900 de persoane au murit în Marea Mediterană în acest an. 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici