Tragedie în Nigeria: Cel puţin opt copii au murit după ce clădirea unei şcoli s-a prăbuşit

Cel puţin opt copii au murit şi peste 50 este posibil să se afle încă sub dărâmături, după ce o clădire de trei etaje în incinta căreia se află o şcoală s-a prăbuşit miercuri în Lagos, cel mai mare oraş din Nigeria, relatează BBC.

105 afișări
Imaginea articolului Tragedie în Nigeria: Cel puţin opt copii au murit după ce clădirea unei şcoli s-a prăbuşit

Tragedie în Nigeria: Cel puţin opt copii au murit, după ce clădirea unei şcoli s-a prăbuşit

Şcoala se afla la al treilea etaj al clădirii prăbuşite, situată în zona Ita Faji din Lagos. Peste 100 de copii se aflau în clădire în momentul incidentului.

Aproximativ 40 de copii au fost scoşi în viaţă de sub dărâmături, iar operaţiunea de salvare continuă. Cauza prăbuşirii clădirii nu este momentan cunoscută.

„Credem că multe persoane, inclusiv copii, sunt blocaţi momentan în clădire”, a declarat un purtător de cuvânt al Agenţiei pentru Gestionarea Dezastrelor.

Incidentele de acest gen sunt frecvente în Nigeria, din cauza materialelor de proastă calitate folosite la construirea clădirilor. În anul 2016, peste 100 de persoane au murit în urma prăbuşirii unei biserici în sud-estul ţării.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici